2013. július 4., csütörtök

Vasárnap Háztáji Lecsó és Spenótos Penne a Kertben! Mécses Szeretetszolgálattal!

Hahóóóóóóóóó! Gyertek,gyertek! 
Várlak benneteket egy finom Háztáji kolbászos lecsóra,Spenótos pennére,nevetésre,jókedvre,keverjünk-kavarjunk együtt a Szimpla Kertben a Közös Lábosban!Kinyit a Vitamin bár is,piacolás,evés ivás,adományozás! 
Gyertek,várunk benneteket!


Tudom....sokakat megdöbbent....megvetik a börtönviselt embereket....Nem szabad....senkit....senkit nem ítélhetünk el....

Jómagam már 4 hónapja "foglalkozom" ezzel a témával...Több embert megismertem,meghallgattam kint és bent egyaránt.Magam is meglepődtem sok dolgon...ha szeretnétek írok egy beszámolót hamarosan a Váci Börtön és Fegyházban tett látogatásomról,az alapítvány munkájáról,terveiről.

Nagyon fontos,hogy azoktól az emberektől akik a társadalom megvetettjei ne forduljunk el.Segítségünkkel,munkánkkal  segítsük őket,hogy újra hasznos tagjai lehessenek a társadalomnak.

A Mécses Szeretetszolgálat épp ezt tűzte ki céljaként.Segíteni azokat akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

"Tass-Alsószenttamáson található az egyesület rehabilitációs otthona a Mécses Major.
Hat lakóházból, közösségi házból, gazdaságból és Magyarország egyetlen Szent Jobb Lator templomából áll a „kicsi falu”. Egyetlenként az országban, az ide befogadott elítéltek munkát, ellátást kaphatnak és segítséget a civil élet újrakezdésében. 
Talán tévedünk, ha azt hisszük, a becsület egy születési ajándék, és ha egyszer elveszítjük, soha többé nem szerezhetjük vissza. A becsületet talán soha nem is birtokoljuk teljes egészében, sokkal inkább egy út, amin járunk, amin néha megbotlunk, de mindig van esély a továbbindulásra.
Május elején szerencsém volt személyesen is ellátogatni a majorságba. Határtalan csend és nyugalom fogadott. Harapható volt a friss levegő. Megnézhettem a lakóépületeket melyek 15-20 személy szállását, lakhatását biztosíthatják, a közösségi házat ahol remek lehetőségek kínálkoznak a szabadidő eltöltésére, közös lelki gyakorlatokra, programokra, a gazdaságot ahol éppen kisborjú született, a templomot melyet, 2004.október 29.-én Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek szentelt fel.  Példaként itt van Ernő. Gyönyörűen rendben tartja környezetét, a házirendet maximálisan betartva végzi feladatait és éli mindennapjait. Dolgozik a majorság területén lévő gazdaságban. A majorsághoz vezető út rendbe tétele is alázatos munkájának köszönhetően újra régi fényében köszöntött bennünket. Akarata, hozzáállása, életszemlélete alapján minden esélye megvan arra, hogy visszatérjen a hétköznapi életbe és újra hasznos, elismert tagja legyen a társadalomnak. Tenni akarása dicséretre méltó és elismerhető. Követendő példaként állhat majd a további szabadultak, lakók előtt. Tiszta szívemből kívánom , hogy újra megtalálja a helyes utat és a Jóisten segítségével teljes életet élhessen."
Bővebb információ  ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése