2013. május 29., szerda

Egy kis esti Csíkos....receptverseny.....





Néhány héttel ezelőtt jelentkeztem egy versenyre, amit Boldog Kukta , a Fahéj magazin és a CSIKOS lekvármanufaktúra hirdetett meg. 

A CSIKOS lekvárcsalád egyik tagját elküldték nekem postán én pedig alkotok hozzá egy receptet. Ezután jön a szakmai zsűrizés és persze a közönségszavazás. Nagyon izgalmas... 

Abszolút nem a nyerési vágy hajtott hanem az,hogy kipróbálhassak új alapanyagokat.A 2.körben kerültem sorra.

Alapanyagom: Meggy-mandula-marcipán lekvár.

Egy igazán egyszerű dolgot választottam.

Kinyújtott leveles tésztából köröket szaggatunk,tojással vagy vízzel megkenjük és mivel 3 kör kell 1 adaghoz minden harmadikat megszórunk szeletelt mandulával. Sütőpapírral bélelt tepsiben forró sütőben megsütjük.
A 2,5 dl tejszínt habbá verjük egy vanília rúd kikapart magjaival és 1 teáskanál cukorral.
A kihűlt korongokból adagonként kettőt megkenünk lekvárral,nyomózsákból vagy habszifonból tejszínhabbal kitöltjük.A tetejére kerül a mandulás lap és porcukorral megszórhatjuk.

Fagyasztott illetve befőtt meggyet nem szerettem volna használni ezért eperszezon közepén 1 szem eper került rá.
Egyszerű recept viszont nagyon ízletes a mandulás lekvár a lágy habbal és a ropogós tészta korongokkal.

Kiváló vendégváró.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése