Nálunk még mindig sláger:)
A Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal egy isteni és
különleges főétel, amely kiváló főétel egy ünnepi családi ebéd vagy
vacsora részeként.
Hozzávalók:
4 szelet nagyobb sertéstarja vagy 8 szelet karaj csont nélkül
só,frissen Őrölt bors,kevés chili 3 narancs,1 narancs reszelt héja,3
ek nyírfacukor,1 marék aszalt áfonya,kevés keményítő,víz és 1
kávéskanál fahéj
A burgonya fánkhoz 50 dkg áttört krumpli,só,szerecsendió,liszt,
és 5 dkg vaj,2,5 dkg élesztő
A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor
megszórjuk kevés chilivel. Kevés olajon pirosra sütjük.
A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját
lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,
főzni pár percig.Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg
vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.
A burgonyafánkhoz a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és
áttörjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, és 30 percet pihenni
hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a
fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése