2012. december 10., hétfő

Csirkecurry





Próbálom újra felvenni a ritmust és megpróbálok minden nap friss receptet hozni.Mostanában nem nagyon fotóztam mert nem is nagyon főztem.Ha igen akkor olyat ami már van illetve ami említésre se méltó....  :)
Mióta pedig ilyen hideg van azóta legtöbb esetben egy gyors krémleves a vacsi,bögréből kortyolgatva .A férjem pedig a húslevest nem adná semmi pénzért.Nagy-nagy jénaiban tolja minden este....10 literes fazékkal készült pénteken is....Hoppá...péntek....
Hát az egy rossz nap...úgy volt,hogy az én Drága Kriszti barátnőmmel és a párjával Zsoltival Bergamoba repülünk várost nézni és lazulni egy kicsit.De ugye tudjuk mi történt pénteken Ferihegyen....A járatunkat törölték péntek este...Jegyet nem tudtunk átfoglalni mivel a visszafelé járatot nem törölték és nem engedte a rendszer...vicces...el se mentünk de jöjjünk haza????Na mind1....mindennek oka van....majd máskor..tavasszal...újra megpróbáljuk:-)


Nagyon hideg van....ma itthon vagyok szabin-kipihenni az utazást.....nem mondom,hogy nem örülök,hogy nem kellett az utcára mennem..a kutyáim ki se akarják dugni az orrukat...
Na az ilyen időben nagyon jól esik egy melengető,chilis,fűszeres egytálétel.Jelen esetben egy Chilis-kókusztejes -zöldséges csirkecurry.

Hozzávalók:
(4 adag)

50 dkg csirkemell filé
2 db sárgarépa
25 dkg sütőtök
1/2 karalábé kockára vágva
1/2 piros kaliforniai paprika kockára vágva
1 nagy fej hagyma
1 doboz kókusztej
1 liter húsleves alaplé
chili por
curry
friss gyömbér 5 centis darab apróra vágva vagy reszelve
1 csokor friss koriander

bors

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A serpenyőben egy kevés olajon elkezdjük pirítani, majd amikor már majdnem jó, hozzáadjuk a  fűszereket és pár percig  pirítjuk őket.Ha a korianderünk szárított akkor abból is hozzáadunk 2 teáskanállal. hozzáadjuk a csirkét, az apróra vágott gyömbért  és jól elkeverjük,pirítjuk. Hozzáadjuk a  karikára vágott sárgarépát,karalábét,tököt amivel jól átkeverjük , felöntjük a húslevessel és az egészet addig pároljuk, amíg  a répa meg nem puhul. Utána jöhet a kókusztej . Alaposan elkeverjük és kb. még 15-20 percig forraljuk sűrű kevergetés mellett, hogy egy kicsit besűrűsödjön. Rizs illik hozzá köretként,de jómagam csak a ragut fogyasztottam.





3 megjegyzés:

  1. Tyű, de guszta! Máris maga elé venném, ha tudnám. Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, már megjelent az Erdélyi Konyhában is, gratulálok!

    VálaszTörlés