2012. október 23., kedd

Spenótkrémleves parmezán ropogóssal




Szeretitek a spenótot?

Én nagyon...A férjem ki nem állhatja....megmondani nem tudja miért....Hát ezért spenótos ételeket magamnak,anyunak és a barátaimnak alkotok.Ohh a régi munkahelyemen Attissal micsoda spenót lakomákat rendeztünk.Imádtuk.Végre volt valaki akivel ehettem.Szerdánként oda anya hozta  nekem a kívánság  ebédet.Sokszor kértem spenótot.Dupla adagot gondolván drága barátomra is...


Mivel rajongok a krémlevesekért egyik nap ezt a nagyon egyszerű spenótkrémlevest készítettem magamnak vacsorára.




25 dkg friss megtisztított  spenótlevelet apró csíkokra vágtam és 1 teáskanál vajon,4 átnyomott fokhagyma gerezddel megpároltam.Sóztam,borsoztam,friss szerecsendiót reszeltem hozzá és felöntöttem 3 dl húsleves lével.Összeforraltam és botmixerrel pürésítettem.Hozzátettem 1 dl tejszínt és kiforraltam.
A parmezánt lereszeltem és egy teflon palacsinta sütőben kis halmokat téve korongokat sütöttem.
A forró,krémes levest a ropogósokkal tálaltam.Friss,házi parenyica sajtot ettem még hozzá.Hát mennyei volt.....




2 megjegyzés:

  1. Én is nagy rajongója vagyok a haragos zöld leveleknek...Legyen az főzelék, leves vagy palacsinta. Nagyon finomnak látszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom:-)Salátának,levesnek,főzeléknek,tésztához,rántottába minden féle módon:-)

      Törlés