2012. október 7., vasárnap

Rozmaringos-fehérboros csirkecomb






A legtöbb esetben csirke kerül az asztalunkra.Biztos forrásból igazi kapirgálós csirkék.A leves is mennyei belőle.Szerencsére az ára még elfogadható...Jómagam is nagyon megnézem mit mennyiért vásárolok mert iszonyatosan elszaladtak az élelmiszer árak.Na de nem akarok itt se politizálni se semmilyen elmélkedésbe belemenni.
Elég gyors ebédkészítés volt ma.Ilyenkor szeretek csirkecombokat különféle fűszerekkel,hagymákkal a sütőbe betolni.Közbe elkészítem a köretet és egyéb más munkáimat is elvégzem.
Reggel piacoltunk és ekkor került a kosarunkba a friss csirkehús.
Kedvenc kis zöldséges nénikémnél óriási kazal petrezselymet vásároltam.A burgonyapürébe is belekerült...Imádom....

4 db csirkecomb
2 ek PASTRAMI fűszerkeverék
4 ág friss rozmaring

2 nagy fej vöröhagyma
3 ek olaj
sütőpapír
1.5 dl száraz fehérbor
kevés víz

A  csirkecombokat megmosom és beszórom mindkét oldalát a fűszerkeverékkel.A tepsibe sütőpapírt teszek és 3 ek olajat.beleteszem a rozmaring ágakat és rá a karikázott hagymát.Erre az "ágyra"fektetem a csirkéket és ráöntök 1 dl vizet és a bort.Sütőben ropogós pirosra sütöm.Nem takartam le de le lehet takarni fóliával.

A burgonyapüré hagyományos burgonyapüré kevés szerecsendióval és 1 csokor friss petrezselyemmel,tejjel,vajjal habosra keverve.



.


1 megjegyzés:

  1. Szervusz Kedves!

    Nagyon finomat főztél! Nálunk is szárnyas volt csak az hápogott.../ jaj, rémes volt ezt írni...szegény! No, mindegy finom ez is az is!

    VálaszTörlés