2012. október 27., szombat

Kecskesajtos-rozmaringos sütőtökkrém




Még mindig sütőtök lázban égek.

Ma tejszínesen fog készülni kakukkfüvel,rozmaringgal,csőben sütve.Hozom majd...
Vasárnap a Szimplán árulnak Rezsőék.Isteni házi sajtokat..
Lágy kecskesajt is került a kosaramba több féle sajt mellett.Mindegyik csodálatosan finom.
Kakukkfüves gomolya,diós gomolya,chilis sajt.Mind mind nagyon különleges és finom.A füstölt sajtokról nem is beszélve.
Szóval ugye a kencék nálam elég gyakoriak.gondoltam sütőtökből is készülhet krém úgy mint a közismert padlizsánból.
Szerdán elkészítettem.Friss házi lepénykenyérrel.

Ha szeretitek a sütőtököt próbáljátok ki mindenképp!    :-)


Recept:

Krém:
25 dkg sütőtököt kis kockára vágtam.1 fej vörös vagy fehér hagymát szintén majd 1 ek vajon megpároltam.Hozzáadtam 2 gerezd átnyomott fokhagymát és 1 mokkáskanál őrölt gyömbért,chilit és rozmaringot.Botmixerrel pürésítettem és hozzákevertem az 5 dkg lágy kecskesajtot(lehet fetát vagy krémsajtot is). Pirítós kenyérrel,bagettel vagy amivel szeretitek azzal fogyasszátok....
Lepény:
Lepénykenyér:10 dkg graham  liszt,10 dkg rozsliszt,10 dkg zabpehelyliszt,1 ek sikér.2,5 dkg élesztő,csipet édesítő, 1 kávéskanál  só,2 kis ág friss rozmaring levele apróra vágva,frissen darált bors,2 dl langyos víz,2 ek olívaolaj
Összegyúrjuk,pihentetjük 25 percet majd kis lepényeket formázunk és sütőpapiros tepsibe 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. 
Info a sajtokról:  ITT




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése