2012. október 20., szombat

Brokkoli krémleves





Krémleves szeretetünk új állomása volt pár napja a brokkoli krémleves.
Mindenféle krémleves jöhet!
Holnap karfiol készül majd  magos ropogtatni valóval.
De ma láttam egy almás -zellerkrémlevest.Szerintem hamarosan köszönthetjük a tányérunkon mert nagyon tetszik.
Ezzel a módszerrel szerintem azok is esznek zöldségeket akik egyébként nem igen vehetők rá erre a dologra.A férjem legalábbis ilyen.Sokszor könyörögni kell,máskor viszont hetekig salátákat eszünk....
Tudjátok rólam,hogy a főzelékek,levesek  sűrítését liszt hozzáadása nélkül végzem és készítem.Ha még nem próbáltátok mindenképpen ajánlom,hogy próbáljátok ki.Összehasonlíthatatlanul finomabb,telt zöldség ízt kaptok.Imádom a zöldségeket.


Hozzávalók:1 fej brokkoli,1 ek vaj,1 fej fehér hagyma,1.5 dl tejszín,1 liter hús vagy zöldség alaplé,só,bors,szerecsendió.

Tálaláshoz:pirított mandula,kölesgolyó,pirított kenyérkocka.

A felkarikázott hagymát  vajon megpároltam, hozzáadtam a rózsáira szedett brokkolit .
Sóval, borssalmfrissen reszelt szerecsendióval ízesítettem, majd felengedtem a húslevessel.Fedő nélkül főztem puhára, majd botmixerrel pürésítettem.Ha van rá módunk akkor egy szitán átszűrhetjük.A levest tejszínnel kiforraltam.Ha szükséges sózhatjuk,borsozhatjuk még.Szeletelt mandulával,kölesgolyóval fogyasztottuk.A férjem kérésére készült hozzá sajtos pirított kenyérkocka is.Receptjét hozom....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése