2012. szeptember 24., hétfő

Krumplifőzelék sertéspörkölttel (liszt nélkül sűrítve)




Tudom,hogy a főzelékeket pirospaprikás rántással,habarással szokták készíteni általában.De ugye az nem én lennék ha én nem csinálnék mindent másképp....másképp mint mások...ez vagyok én....

Szóval krumplifőzelék....Minden de minden főzeléket szeretek egy kivétellel ez a kelkáposzta.Természetesen lehet,hogy 2 hét múlva éppen szereti fogom...sose tudhatom...régen a tököt se szerettem....ma pedig?áhhh minden héten falom.....

Szóval ezt a főzeléket is mint általában mindent amit készítek önmagával sűrítettem és joghurttal tettem selymessé,krémesen lággyá.


Hozzávalók:70 dkg burgonya karikára vágva ,2 dl natúr joghurt,5-6 babérlevél,só,bors,natur vega mix vagy zöldségalaplé 1 liter.

A krumplit megpucoljuk és karikára vágjuk illetve . Sós, babérleveles vízben vagy zöldséglében  feltesszük főni. Amikor megpuhult a harmadát kivesszük és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a többi krumplihoz és a joghurttal behabarjuk. Egyszerű, gyors és néha nagyon finom.Sertés pörkölttel fogyasztottuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése