2012. szeptember 20., csütörtök

Húsleves gombagombóccal




Maceszgombóc...Májgombóc...Húsgombóc...Krumpligombóc...Zsemlegombóc...Túrógombóc....Szilvás gombóc...és gombóc,gombóc,gombóc....A sor végtelen...Szeretjük a kis golyóbisokat.Legyenek levesbetétként,főételként,desszertként.Minden féle formában,fajtáját imádjuk. :-)

De most essen szó a gombából készül levesbetétről.
Vasárnap reggl mielőtt a piacra indultam benéztem a közösségi portálra.
Ahogy átfutottam az üzenőfalamat megpillantottam Vikinél  a Mit Főzzek Holnap? blog írójánál egy tányér levest gombagombóccal.
Nosza akkor a piacon beszereztem a gombát és elkészítettem a finom húsleveshez.




Hozzávalók:20 dkg gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 tojás, 5-6 evőkanál liszt, 4-5 szál petrezselyemzöld, őrölt bors, só, étolaj.

A gombát és hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. A hagymát üvegesre sütjük fél evőkanál olajon, majd rászórjuk a gombát, megsózzuk, 3-4 csipet borssal megszórjuk, és elfőzzük a gomba levét. Beleszórjuk az felaprított petrezselyemzöldet, átkeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük. Amikor kihűlt, belekeverünk egy tojást, és annyi lisztet, hogy puha, de nem folyós, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Két kiskanál segítségével beleszaggatjuk a gombagombócokat, és addig főzzük, amíg a gombóc feljön a leves felszínére. Forrón tálaljuk.

Fogyaszthatjuk zöldséglevessel,húslevessel,erőlevessel.
A liszt nálam DW Zéró 6 szénhidrát csökkentő keverék és graham liszt 1-1 arányú keveréke.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése