2012. szeptember 15., szombat

Gombaropogós



Vasárnap a piacon szép fehér gombákat kaptam.Gyorsan,frissen el szerettem volna készíteni.
Egy részéből gombaropogós készült.Nagyon finom lett.Húsmentes tehát vegák is előszeretettel fogyaszthatják.
Hétfőn spenót feltéteként fogyasztottam és úgy is jó volt.sütőben sült a bő olaj helyett.
Salátával,főzelékkel,burgonyapürével,párolt rizzsel illetve bármilyen körettel fogyasztható.



35 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 csokor friss metrezselyem
1 csokor friss petrezselyem

durvára tört rózsabors
feketebors
kevés pirospaprika
1 nagy marék zabpehely
4 ek magkeverék
1 tojás
ch csökkentett szemlemorzsa a forgatáshoz és ha szükséges az összeállításhoz igény szerint

A gombát megmostam és apróra vágtam a hagymával együtt.1 ek olívaolajon megpároltam. Hozzáadtam a többi hozzávalót és egynemű masszává dolgoztam.
Sütőpapírral bélelt tepsit megspricceltem olajjal(olaj sprayt használtam) és pogácsákat formáltam a masszából majd a tepsire tettem.

200 fokon sütöttem 25-30 percig 1x megforgattam.

Kapros-joghurtos-fokhagymás joghurt mártást adtam hozzá.

Tipp: Vega burgerbe is tökéletes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése