2012. szeptember 2., vasárnap
Fehérboros-kapros sertésragu cukkinis rizzsel
Azt mondják az ember ízlése változik...régen erre csak legyintettem.Néhány évvel ezelőtt pedig rájöttem igaz az állítás.Valóban változunk.Én biztosan.Megeszem a céklát,imádom a tökfőzeléket ,kovászos uborkát és mindent amibe kapor van.Egyszerűen imádom....És a bor...tudni kell rólam,hogy nálam nagyobb antialkoholista talán nincs is...viszont ételekbe nagyon szeretem a bort használni.Most már néha egy fél pohárral el is fogyasztok .Inni inkább az édes borokat szeretem,főzni pedig a száraz borokkal szeretek.
Tegnap is egy ilyen étel készült ebédre.
Fogadjátok szeretettel és ha szeretitek a kaprot,bort,cukkinit próbáljátok ki.
Hozzávalók:
Raguhoz:
50 dkg sertés karaj vagy pulykamell csikokra vágva
1 nagy fej fehér vagy vöröshagyma
1 nagy csokor apróra vágott kapor
2 dl száraz fehérbor
2.5 dl főzőtejszín
só
bors
2 ek kókuszolaj
Cukkinis rizshez:
2 bögre rizs
25-30 dkg cukkini reszelve
1 db csillagánizs
10 szem szecsuáni bors
só
1 teáskanál natur vega mix
olaj
vaj
A hagymát apróra vágom és kókuszolajon (olajon) megpárolom.Hozzáteszem a húst és fehéredésig pirítom.Ekkor belekerül a bor,só,bors és a kapor.1 dl vizet is öntök alá.Mikor puha akkor belekerül a tejszín és kiforralom.
A rizst megpárolom.2 ek olajon megpirítom hozzákerülnek a fűszerek és felöntöm dupla mennyiségű vízzel
Mikor félig megfőtt akkor elzárom,lefedem és a gőzben hagyom tovább párolódni.
A cukkinit reszelem és vajon megpárolom sóval,borssal.A kész rizshez keverem és tálalom.
Nagyon különleges lett a csillagánizstól.
Szeretitek a kaprot?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu
puszi