2012. augusztus 25., szombat

Szarvasgomba....Judit...Gourmand Company

„A szarvasgomba a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szeretnivalóbbá teszi" A. Dumas

"A szarvasgomba bár sok embernek afrodiziákumként jut az eszébe, gasztronómiai különlegesség, aminek az íze talán semmihez sem hasonlítható. Olyan, mintha "illatot ennénk, de az illat amit a nyelvünkkel érzékelünk mégsem ugyanaz, mint amit előtte a gombán éreztünk"."


Judit barátnőm jóvoltából pár hete kipróbálhattam milyen is a szarvasgomba.

Rengetegszer láttam a piacon.Fekete-fehér,téli-nyári,kicsi.nagyobbacska.Csodaszépen kínálva fonott kosárkában háncs ágyon kellették magukat. Mindig megcsodáltam őket ,majd hazajöttem,hogy ezt nem nekem találták ki.De talán mégis...nagyon nagyon picike kell belőle.Talán ajándékba adni is remek ötlet olyan barátnak,családtagnak,ismerősnek,kollégának aki szereti a különleges dolgokat.

Szóval Judit is elég nagy gourman.Imád főzni,sütni,különleges dolgokat kipróbálni.Nemrég rátalált a Kekszi's Gourmand Company - Keksz Zsolt őstermelő által készített-forgalmazott termékekre.
Van ám itt minden kérem szépen.Nem csak szarvasgomba ,de különleges szarvasgombás lekvárok,vaj,olajok és megannyi erdei gombával készült fűszer,szárított gombák,különféle csodálatos gombapor és minden féle erdei csoda dolog,chutneyk,savanyúságok...

Én a szarvasgombás vajat próbáltam méghozzá lehet meghökkentő de héjában sült krumplival. Én még ilyet soha nem ettem de nagyon nagyon finom volt.
A másik pedig a vargánya morzsával készült tejszínes gombás tészta volt.Nagyon nagyon intenzív gomba íz.Aki szereti feltétlen próbálja ki.
Szemezek több termékkel is.Remélem hamarosan beszerezhetem és megmutathatom a vele készült recepteket nektek is !

Ha többet akartok olvasni akkor látogassátok meg a weboldalt.Érdemes.Rengeteg érdekességet olvastam én is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése