2012. augusztus 3., péntek

Marhalábszár kakukkfűves krémes mártásban vajas galuskával




Vasárnap erőt vettem magamon és főztem...Meglepő de semmihez sem volt hangulatom....
Gulyáslevest kért a férjem viszont a marhahús amit kivettem sok volt.Körbenéztem mit csináljak belőle.
Megakadt a szemem a Nem vagyok mesterszakács blog receptjén.Imádom ezt a blogot és rendszeresen olvasom.Csodálatosan jó dolgok készülnek Christinél.

Isteni finom étel csak ajánlani tudom!


A leírásban Tőle idézek a vastagított rész az én változtatásom)

"A főételhez készítettem vajon, kolozsvári szalonnából(kihagytam), lilahagymából friss kakukkfűvel, frissen őrölt borssal fűszerezett alapot, melyet alaposan megpároltam. Húslével felöntöttem és felforraltam, majd turmixoltam. A húsrózsákat egy külön serpenyőben, vaj-olaj keverékén minden oldalán megpirítottam, majd a krémes alapban alacsony fokozaton körülbelül 15 percig pároltam.(45 percig pároltam a szeletekre vágott lábszárat mert nyersen tettem az alapra és nem a levesből) Egyszer pótoltam húslével az elpárolgást. 1 dl tejföl és 2 dl tejszín (10 %-os főzőtejszínt használtam) keverékével habartam be. Felforraltam, majd alacsony fokozaton még pár percig pároltam. 
Közben kikevertem a galuskát. 4 tojást elhabartam, hozzáadtam 10 evőkanál tejet, 10 evőkanál forró vizet, egy teáskanál sót, két késhegynyi őrölt szerecsendiót, és elkevertem 40 dkg rétesliszttel(DW Zéró 6 és Tönköly liszt keverékével készítettem). Alaposan kikevertem és hagytam fél órát pihenni. Forró, sós vízbe szaggattam, amikor megfőtt leszűrtem. Forró serpenyőben, 5 dkg vajon enyhén megpirítottam.
Közben elkészült a marhapecsenye is, azonnal, forrón a vajas galuskával tálaltam. 
A hús nagyon ízletes volt, omlós, szaftos maradt. Ezt a tejszínes kakukkfüves mártást hirtelen sütött szűzpecsenyével is szoktam készíteni. Csak ajánlani tudom, mert végtelenül egyszerű és rettentően finom."
Eredeti leírás:

ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése