2012. augusztus 22., szerda

Kókuszos -málnás tápiókagyöngy és a SAD VIII. fordulója




A SAD (Süss, Alkoss, Díszíts!)VIII.fordulójához érkezett.
A staféta ebbe a fordulóba Petráé lett aki a Reformkori konyha blog írója.

Sokáig gondolkozott mi legyen a téma és végül a gyümölcsöket választotta.

Hétvégén az országtorta mellet elkészült ez a finomság is.

Jómagam nagy gyümölcs rajongó vagyok.Aki rendszeresen olvas tudja,hogy a hús-gyümölcs párosítás a gyengém.Jajj... hát tényleg nagyon szeretem.
Épp ma mondtam a kolléganőmnek,hogy minden nélkül kibírom de gyümölcs nélkül nem...  :)))



Mi is ez a tápióka? A manióka gyökérből nyert keményítő.
Az ázsiai konyha egyik kiemelendő alapanyaga, főként desszerteket készítenek belőle.
Magas a keményítő tartalma ezért használják  sűrítőanyagként is.
Apró és nagyobb szemű van belőle.Nekem most a nagyobb akadt a kosaramba.


Hozzávalók:
2 dl tej
3 dl kókusztej
15 dkg tápiókagyöngy
1 lime reszelt héja
édesítő ízlés szerint
1/2 vanília kikapart magjai
Friss málna
kókuszchips

A tejeket elkezdjük melegíteni és beletesszük a golyócskákat,édesítőt,vaníliát,reszelt citrom héjat.
Kevergetve puhára főzzük.Átlátszók lesznek a gyöngyök.
Poharakba adagoljuk és a hidegre tesszük 2-3 órára.
Friss málnával,kókuszchips szeletekkel tálaljuk.








1 megjegyzés: