2012. augusztus 17., péntek

Kakukkfüves padlizsánkrém és a Pro Body kenyér



Végre csináltam padlizsán krémet.Imádom...Télen,nyáron,mindig,mindenhol,bármekkora mennyiségben.
Nányor mikor szezonja van jó sokat megsütök,pürésítem és megy adagonként a fagyóba.mikor kiveszem , kiolvad akkor kerül bele a sok fincsiség...Készül majonézesen,paradicsomosan,fokhagymával és ma kakukkfüvel.Tudom.-tudom parázs felett kell sütni de én most másképp készítettem el.

1 nagy padlizsánt fa késsel meghámoztam és kockára vágtam.Besózva állni hagytam 30 percet.
1 ek vaj és 2 ek olaj keverékében megsütöttem.3 gerezd átnyomott  fokhagymát,4 ág friss kakukkfüvet morzsolva,3 ek majonézt,sót,borsot 1 csokor aprított petrezselymet tettem hozzá és botmixerrel simára kevertem.Pirított kenyérrel fogyasztottuk.




A kenyér....

Imádom azokat a kenyereket amik magosak,finom fűszeres ízük van és nincs tele festékkel.
Ez egy ilyen kenyér.
Puha,könnyű.laza bélzetű kenyér.Minimális szénhidrát tartalommal.

A pécsi Aranycipó pékség honlapján található több infó

Budapestiek!

A Príma Pék hálozatában is kapható.
340 Ft az ára.
8 szeletet tudtam belőle vágni.


"Pro body kenyér300 g

Kevesebb szénhidrát, több fehérje.
A Pro body kenyér 90 %-kal kevesebb szénhidrátot és 300 %-kal több fehérjét tartalmaz a hagyományos kenyerekhez képest.
A Pro body kenyér jól illeszkedik a szénhidrátszegény diétához.
A napi bőséges szénhidrát bevitel miatt esténként le kellett mondani a kenyér fogyasztásról.
Egy ízletes kenyér kivételes frissességgel!
Íze pirítva is kiváló!"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése