2012. augusztus 30., csütörtök

Bodzás málnalekvár vörösborral és vaníliával



Mikor a telken voltunk folyamatosan jöttek a "bodzaszedők" a patakhoz és az erdőbe.
Én se maradhattam ki....  :)))

A fagyasztóba eltettem még korábban egy kevés málnát.Most jól jött a bodzához.Nagyon finom kicsit savanykás lekvár.Ha még találtok bodzát mindenképpen próbáljátok ki.



50 dkg bodzabogyót felteszünk főni 30 dkg málnával.2 dl vörösborral,1 rúd vanília kikapart magjával és héjával,ízlés szerinti nyírfacukorral,cukorral(ki mit használ)ízesítjük.Nálam 5 ek került bele.Felfőzzük és botmixerrel pürésítjük.Fél zacskó dzsemfixet elkeverünk benne és felforraljuk.Forrón üvegekbe tesszük és 5 percre fejre állítjuk.Utána mehet a kamrába.
 
Nagyon finom volt a "csupasz"túrógombócokkal is.  :))) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése