2012. július 21., szombat

Tökfőzelék sárgarépás sajtgolyókkal (lisztmentes)



Egyedül vagyok...egész héten...nem is mentem a konyha közelébe pár napig .Nem is vagyok jó passzban egyébként se...A ténykedésem annyi volt,hogy az előre dobozolt ételt elővettem,táskába be és indulás a melóba.Talán többet voltam bent mint itthon...
A héten többször jártam egy új turiba ami most nyílt itt nálunk és nagyon szuper új címkés cuccokat találtam.Szeretek így vásárolni...
Na de a főzés....szóval ma már kellett valamit csinálnom.Úgy volt,hogy édesanyám étterembe visz de még arra is fáradt voltam,hogy felöltözzek,utazgassak stb.Elhalasztottuk máskorra...
Az egész heti élelmiszer vásárlásom annyiból állt,hogy gyümölcs és zöldség...Tegnap vettem hazafelé a gyalult tököt és ma ezért tökfőzelék készült.
A tökfőzelék az az étel amit a Mamán zseniálisan készített sok más mellett.Sokáig nem sikerült utánoznom és nem is csináltam több évig.Mostanában az elmúlt1-2 évben ismét rákaptam. Másképp készítem de nagyon szeretem és ma különösen ízlett.Természetesen lisztmentesen.


Hozzávalók: 50 dkg gyalult tök,1 nagy csomag kapor,1 fej fehér hagyma,1 evőkanál kókuszolaj,1 teáskanál vaj,só,bors,kevés Xukor,2 dl főzőtejszín,1 dl tej

A kókuszolaj és vaj keverékén megpárolom a hagymát és hozzáteszem a gyalult tököt.sózom és megvárom míg összeseik.Ekkor a 3/4-ed részét kivettem és félre tettem.A többihez hozzáadtam a kaprot,sót,borsot,édesítőt és felöntöttem a tejjel és tejszínnel.Kiforraltam és botmixerrel pépesítettem.Visszatettem a tököt és összeforraltam.
Ha nem elég sűrű akkor természetesen tegyek bele megfelelő,általatok kedvelt sűrítő anyagot.


Sárgarépás sajtgolyó

Hozzávalók:

1 db sárgarépa,15 dkg sajt,2 tojás,1 csokor petrezselyem,só,bors,zabkorpa és zsemlemorzsa,
2 ek szezámmag

A répát és sajtot a reszelő  lereszeljük és  a tojással,aprított petrezselyemmel,sóval,borssal,szezámmal és annyi zabkorpa és ch csökkentett házi kenyérből készült morzsával amennyivel olyan masszát kapunk amiből golyókat tudunk formálni amiket meghempergetünk durvára darált morzsában és forró olajban megsütünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése