2012. július 22., vasárnap

Mákos-Parmezános kréker (paleo)



Hetekkel ezelőtt valaki előttem egész mákot vásárolt a zöldségesnél.Én is mindig  szoktam itthon tartani kenyérre,kiflire,szórtam már.Gondoltam mi lenne ha a jól bevált krékeremet megcsinálnám egész mákkal.Rémlett korábbról Bede Robi egyik Tv paprikás műsorából egy mákos sajtos kekszféleség.Végül ma elkészítettem ezt a gyors és finom rágcsát.
Jó lesz itthoni mozizáshoz egy pohár finom gyümölcsteával.Nekem...másoknak sörrel nyilván...   :)))))

Hozzávalók:

2 tojás,5 dkg reszelt parmezán,4 dkg egész mák,só,bors,fokhagymapor,1 teáskanál szódabikarbóna,1,5 dl házi kókusztej(lehet sima tej vagy tejföl is.),Natur Cookta mandula liszt 10-15 dkg.

Összekeverünk minden hozzávalót .1 órát hagytam pihenni,vékonyra nyújtottam,háromszögekre vágtam és jó ropogósra megsütöttem sütőpapiros tepsibe 200-220 fokon.

Tipp:
-kerülhet bele oregano,bazsalikom,rozmaring és minden féle fűszerrel kísérletezhetünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése