2012. július 24., kedd

Lecsós szelet bulgurral



Lecsó...hmmm...vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban....Apósom nagyon finomat tud készíteni de számomra az az ehetetlen kategória a bogyiszlói paprika miatt.Szeretem a csípőset de az nem csípős hanem méreg erős lecsó...
Annak ellenére,hogy nincs a 10 kedvenc ételt tartalmazó listámon frissen nyáron szeretem néhány alkalommal.
Ma el is készítettem ebédre egy kis natúr szelet társaságában bulgurral.

Hozzávalók:

4 db zöldpaprika(nagyok voltak),2 fej vöröshagyma,3 db paradicsom,só,bors,pirospaprika,spanyol füstölt paprika,2 ek liba vagy kókusz zsír,8 kis szelet szűzpecsenye vagy bármilyen hús,bulgur

A vöröshagymát kockára vágjuk és a zsíron megpirítjuk.Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát amit kicsumáztunk.Néhány percig pároljuk és hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot.Aki akarja a héját lehúzhatja úgy,hogy 1-2 percre forró vízbe mártja és lehúzza.Hagyjuk párolódni,hogy egy kis levet eresszem majd megszórjuk a paprikákkal,sózzuk,borsozzuk és készre pároljuk.
A húst grill fűszerrel beszórtam és hirtelen megsütöttem teflon serpenyőben.
A bulgur ugyan úgy készült mint a rizs.1 bögre bulgur,2 bögre víz.1 ek olajon megpirítottam és felöntöttem vízzel.Só,bors és készre pároltam.

Nagyon finom ízt adott a füstölt paprika a lecsónak.
.

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megláttam ezt a bejegyzést! Már egy ideje van egy csomag bulgurom, de idáig még nem tudtam, mit is kezdjek vele. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök.Nagyon finom.sokat használom szerintem nagyon fincsi:-)Kíváncsi vagyok mit fogsz mondani:-)

      Törlés