2012. július 17., kedd

Krémes karalábéfőzelék medvehagymával (lisztmentes)

Lehet, hogy túl egyszerű....Az is igaz lehet ,hogy  főzeléket mindenki tud főzni, de azért én megosztom veletek..
A karalábéfőzeléket liszt nélkül,morzsolt medvehagymalevéllel babérlevéllel és  zöldséges ropogóssal készítettem ebédre.Gyors,egyszerű,diétás,lisztmentes diétába is beilleszthető és nem utolsó sorban nagyon ízletes.


Hozzávalók 2 személyre:
2 zsenge karalábé,1 ek szárított medvehagyma,3 db babérlevél,himalája só,bors ízlés szerint,natur vegamix,1 dl tejföl,1 dl joghurt,a folyadék fele nálam húsleves lé volt.


Elkészítés: A karalábét meghámozzuk megmossuk és negyedeljük majd szeleteljük.Annyi vízben ami ellepi feltesszük főni a fűszerekkel.
Mikor megpuhult akkor a negyedét kivesszük és botmixerrel pépesítjük.A tejfölt,joghurtot egy kevés forró lével elkeverjük és hozzáadjuk a püréhez valamit a többi főzelék alaphoz.
Pár percig főzzük,hogy besűrűsödjön. 
Bármilyen feltéttel tálalható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése