2012. július 2., hétfő

Kókusztej házilag



Több leírást,receptet elolvastam mire hozzákezdtem.Van ahol azt írják főzve lesz jobb,van ahol nem kell csak forrázni.
A kókusztejet nagyon szeretem édességekbe,kávéhoz,mártásokhoz,turmixokhoz.
Nem mindig tudok vásárolni mikor épp szükségem van rá és nincs is mindig itthon.
Nagyon kíváncsi voltam milyen lesz az itthon készített verzió.
Elégedett vagyok,nagyon finom,telt kókusz ízzel.


20 dkg kókuszreszelék
1 liter víz

A kókuszt leforráztam a forrásban lévő vízzel majd visszatettem a lábosba és az egészet felforraltam.
2 órát állni hagytam.Az egész keveréket 5 percig mixeltem botmixerrel.2 x leszűrtem,kinyomkodtam és egy kancsóba a hűtőbe tettem.
A visszamaradt kókusz egy részét  kekszez használtam.
A tej nagyon finom,isteni málnás turmix készült belőle.

1 megjegyzés:

  1. azért egyszer próbáld meg frissen kapott kókuszreszelékből. amit saját magad nyersz ki a kókuszdióból.

    VálaszTörlés