2012. július 13., péntek

Fehérbabfőzelék lisztmentesen zabfasirt golyóbisokkal



Kicsit hűvösebb lett.Én ennek örülök...Szeretem a meleget,de ez már az elviselhetetlen kategória volt számomra.Tulajdonképpen nem is igen főztem...hideg dolgokat ettünk,gyümölcsöket,friss zöldségeket.Ha mégis főzésre vetemedtem akkor este tettem.
Hoztam nektek egy finom babfőzeléket.
A tarka babot nagyon szeretem viszont maradt fehér szárazbabom.Egy könyvkiadó jóvoltából teszteltem egy hamarosan megjelenő szakácskönyv receptjeit.Az egyikhez fehér bab kellett..

 
Hozzávalók: 2 bögre száraz  fehér bab, só, 2 gerezd fokhagyma, füstölt hús vagy füst ízű leveskocka,füst ízű só,5 ek tejföl,2 babérlevél,bors

 

Nagyon egyszerű az elkészítése, bár hosszú ideig fő, de magára hagyható. A babot 1 éjszakára beáztatjuk
Annyi vízben,hogy ellepje feltesszük főni  a füstölt hússal,babérral,fokhagymával.1 órát mindenképp főzzük és ha puha akkor a negyed részét kivesszük és a főzőlé egy részével pürésítjük botmixerrel.Visszatesszük a többi babhoz és habverővel elkeverjük benne a tejfölt.Ízesíthetjük ecettel csipet cukorral,mustárral is.
 
 
Zabfasirt nálam most igen egyszerű volt....
Natura ropp zabfasírt port használtam.A leírás szerint elkevertem,állni hagytam.Tettem bele 1 gerezd fokhagymát préselve. Pihentetés után kis gombócokat formáztam belőle és zabkorpába forgatva bő forró olajban kisütöttem.
Dúsítható gombával,cukkinivel,répával is.
Salátával önálló fogás.
Húsmentesen étkezőknek bátran ajánlom.Nagyon finom volt.
 
 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és olyan jól néz ki ahogy felfűzted a fasírt golyókat! Szép lett az új blogruhád!

    VálaszTörlés