2012. június 25., hétfő

Zöldborsóleves



Még kapható a piacon friss borsó.Idén még nem jutottam oda,hogy levest készítsek belőle.Ma ez is megtörtént.
Az én levesem kicsit más...Ugyanis a legtöbb helyen kerül bele rántás,vagy valamilyen sűrítés.Nálam nem.Mint ahogy semmibe nem teszek rántást így a borsóleves is mentes ettől.Egyedüli lisztes dolog benne a vajas galuska.Enélkül viszont nem is lenne borsóleves a borsóleves...


Hozzávalók:

2 csirkemell csont
50 dkg  kifejtett zöldborsó
3 szál sárgarépa
1/2 tv paprika
1 paradicsom
Natur Vega Mix

1 nagy csokor friss petrezselyem apróra vágva

Galuska:
1 tojás
1 teáskanál vaj

5 dkg ch csökkentett dw liszt
5 dkg graham liszt

A petrezselymen kívül és a vega mixen kívül mindent felteszek 2,5 liter vízben főni.Ha felforrt lehabozom és hozzáadom a mixet.Készre főzőm majd beleszaggatom a galuskát és a végén belekerül az aprított petrezselyem is.
Tálalhatjuk tejföllel és tehetünk bele a főzés közben piros paprikát is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése