2012. június 3., vasárnap

Töltött karalábé kaporszósszal lisztmentesen



A másképp két dologra utal. Rizs helyett  bulgurt használtam . A mártás pedig liszt nélkül készült.
Azt  azért be kell vallanom, hogy annak ellenére, hogy nem vagyok karalábé rajongó  finom lett és ízlett is.Ja és soha nem csináltam még...




Hozzávalók:

4 zsenge karalábé,40 dkg darált hús,8 dkg bulgur,1 csomag friss petrezselyem és kapor,1 liter alaplé, 2dl fehérbor,3 dl tejszín 10% zsírtartalmú,só

bors,natur vega mix


A bulgurt dupla mennyiségű vízzel, sóval fedő alatt, kis tűzön 10 percig főzzük. Elzárjuk és lefedve hagyjuk, hogy a saját gőzében teljesen megpuhuljanak a szemek. A darált húshoz adjuk a tojást, sót, borsot, petrezselymet, fokhagymát, vöröshagymát, a petrezselyem felét tegyük hozzá, a másik felét majd a szószba rakjuk és keverjük bele a bulgurt is, és jól dogozzuk össze. A karalábékat hámozzuk meg, az alját vágjuk egyenesre. A tetejét vágjuk le, és egy kanállal kaparjuk ki a belsejüket. A kivájt karalábé darabkákat tegyük egy lábas aljába és ültessük rá a masszával megtöltött karalábékat. Ha marad ki a húsból, akkor formázzunk belőle gombócokat, és tegyük mellé.A lábasba öntsünk annyi alaplét (natur vega mix, só, bors, szerecsendió felforralva. átszűrve), ami éppen ellepi Fedő alatt addig pároljuk, míg a karalábék megpuhulnak. Ha megpuhult akkor szedjük ki A megmaradt  karalábé darabokat  turmixoljuk le és tegyük vissza a gázra. Adjuk hozzá a tejszínt, vágott kaprot, petrezselymet és forraljuk össze. A töltött karalábékat a szósszal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése