2012. június 21., csütörtök

Rozmaringos fetás pizza



Vasárnap azt éreztem ha nem ehetek pizzát meghalok...Na jó azért nem ilyen véresen komoly a dolog...
Sok időm nem volt ezért egy expressz receptet vettem elő.Keleszteni 10 percet is elég és mehet is forró sütőbe.A szósz hidegen készül extra gyors és finom.Ebben az esetben csak sajt és gomba került rá,de egy pohár hideg tejjel,limonádéval fogyasztva mennyei volt...Extra ropogós és nagyon finom lett.


20 dkg liszt DW 50%.al csökkentett szénhidrát tartalmú liszt ,5 dkg zabpehelyliszt,5 dkg hajdinaliszt.1 ek sikér2,5 dkg élesztő,csipet édesítő, 1 kávéskanál  só,2 kis ág friss rozmaring levele apróra vágva,frissen darált bors,2 dl langyos víz,2 ek olívaolaj

Dagasztjuk és 10 percet hagyjuk letakarva pihenni.

Paradicsom szósz hidegen:
1 kis doboz aranyfácán paradicsompüré,2 ek olívaolaj, só,bors,édesítő,oregáno,bazsalikom,1 gerezd átnyomott fokhagyma.

Feta sajt és mozzarella ízlés szerint,vékony szeletekre vágott gomba.

Tésztát 4 részre osztottam és lepényeket nyújtottam.Sütőpapírra tettem,szósszal megkentem,rátettem a feltétet és 250 fokon 12 perc alatt megsütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése