2012. június 18., hétfő

Rebarbarás-meggyes gyümölcsleves liszt nélkül


Meleg van...nagyon...fuuuu nem szeretem....soha nem is szerettem....Nem is nagyon ettünk...De egy hideg gyümölcsleves nagyon jól esett.A férjem nem szereti.Ő húslevest eszik az 50 fokban is,reggel,délbe este is ha kell...vagyis nem kell mert nem kötelező de napokig nem is kell neki más.Imádja...  :)))
A rebarbarás pite töltelékét mikor pároltam maradt rajta lé.Nem akartam,hogy eláztassa a tésztát ezért leszűrtem és hozzáadtam a meggyleveshez.Csodálatosan szép pink színe lett...
A pink imádat kb. 5 éves korom óta tart....30 éves vagyok.....



A meggy igen közkedvelt idényszerű gyümölcs, kevesen tudják, hogy számos jótékony hatásával az egészséges életmód egyik hasznos kiegészítője is lehet. Jelentős a kálium,- kálcium,- magnézium,- és vastartalma, valamint megtalálható benne az A, C és B vitaminok valamennyi fajtája. A friss, érett meggyből készült meggylé, lekvár, befőtt, kompót vagy leves rosttartalma emésztésserkentő, méregtelenítő hatású és elősegítik a vese, a máj, és a vér tisztítását. Amerikai kutatók kimutatták, hogy a friss meggylé kedvező hatással van az izomlázra is, mert csökkenti az izomlázat okozó vegyületek sűrűségét a szervezetben. Ma egy igazi magyar klasszikust, meggylevest készítünk!
100 gramm 51 kalóriát és 11 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Hozzávalók 4 adagra:

50 dkg meggy
1 l víz
1 citrom
1 fél rúd fahéj
5 db szegfűszeg
édesítő ízlés szerint
2 dl főzőtejszín vagy kókusztej
csipet só
1,5 dl volt nálam a rebarbara leve ezt is hozzáadtam.
1/2 rúd vanília


Elkészítés:

A meggyet megmossuk, a citromot  felszeleteljük. Egy lábosba beleöntjük meggyet, felöntük a vízzel és hozzáadunk a tejszínen kívül mindent.Összekeverjük és elkezdjük forralni a levest.10 percig forraljuk majd hozzáadjuk a tejszínt és 2-3 perc alatt kiforraljuk. Ha kihűlt a leves, kivesszük belőle a citromkarikákat és berakjuk a hűtőbe, mert ez a leves jó hidegen az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése