2012. június 18., hétfő

Rebarbarás-epres pite



Lackó és Nóri kedvenc zöldségeseim.Náluk szerezzük be étkezéseink talán legfontosabb elemeit a zöldségeket és a friss gyümölcsöket.Nem is tudom kibírnám-e gyümölcs nélkül az életet.Nóriiiiiiii ugye nem?     :-))))
Szóval sokat kértem Lackót,hogy szerezzen nekem rebarbarát.Hetekig nem kapott de ezen a héten kedden reggel várt egy köteg rebarbara.nagyon örültem mert annyi jó kis receptet olvastam.Emlékszem gyerekkoromban a kertben nekünk is volt.Mama isteni savanykás kompótot készített belőle.
Tegnap este mikor hazajöttem még elkészítettem 2 üveg eper-rebarbara lekvárt.Mára pedig a pite volt tervbe.
Mivel már van szuper Tésztavarázs könyvem ezért abból szerettem volna elkészíteni a pite tésztát.De tegnap annyi cuccom volt hazafelé,hogy bent hagytam az irodába.Ezért improvizáltam.Nem lett rossz.




Hozzávalók:

26 cm-es piteformába

Tészta:

10 dkg vaj
25 dkg liszt(nálam tk,dw sütőliszt és dw zéró6 és dw süteményliszt koncentrátum ch csökkentő keveréke)
2 tojás
1 vanília kikapart magjai
csipet só
10 dkg Xukor Zéró 0 kalóriás cukorhelyettesítő


Tészta: A lisztet , vajat, cukrot, sót, a vaníliarúd kikapart magjait összekeverjük. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat és tésztát gyúrunk belőle.1 órát letakarva pihentetjük.

Töltelék:

35 dkg tisztított kockára vágott rebarbara
30 dkg eper
5 dkg 0 kalóriás cukor vagy cukrot evőknek barnacukor
fél citrom facsart leve,reszelt héja
2 csipet fahéj
a kikapart vanília héja
csipet só
5 dkg durvára aprított dió

vaj a forma kikenéséhez

Töltelék:A megpucolt, felkockázott rebarbarát,szeletelt epret egy serpenyőbe tesszük fél deci vízzel és a többi hozzávalóval.Alacsony lángon forraljuk össze.
Ha sok lé maradt alatta leszűrhetjük de ne öntsük ki.Jön a felhasználása a következő posztban....

A tészta 2/3-ad részét enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát,tortaformát.
Szórjuk meg a dióval,simítsuk el rajta a tölteléket A maradék tésztát kinyújtva csíkokra vágva rácsozzuk be a süti tetejét.Előmelegített sütőben süssük meg 180 fokon 40 percig kb. Szórjuk meg Dw porcukorral vagy vaníliás cukorral.

Kínálhatjuk tejszínhabbal és vanília fagyival is.

Rebarbaráról bővebben ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése