2012. június 7., csütörtök

Narancsmártásos sertésszelet burgonyafánkkal



És megint hús és gyümölcs....lehet beteg vagyok.....

Karácsonykor alkottam szenteste és 26.-án is anyuéknál. ezt a párosítást majd  újra márciusban mikor jelentkeztem ezzel a Floriol Gasztropárbajra.Jelentem sikeresen megnyertük de arról már írtam úgy emlékszem.A főzőest részleteivel még adós vagyok.Most álljon itt az az étel amivel Lila Füge beválasztott a Füge csapatba.
Eddig aki kipróbálta mindenkinek ízlett,tetszett,szerették.Bátran ajánlom kipróbálásra mert nagyon egyszerű viszont különleges.



Hozzávalók:
4 szelet nagyobb sertéstarja vagy 8 szelet karaj csont nélkül só,frissen örölt bors,kevés chili 3 narancs,1 narancs reszelt héja,nyírfacukor,1 marék aszalt áfonya,kevés keményítő,víz és fahéj 
A burgonya fánkhoz 50 dkg áttört krumpli,só,szerecsendió,liszt,2 tojás és 5 dkg vaj,2,5 dkg élesztő 
A húst sózzuk,borsozzuk és ha szeretjük a pikáns ízeket akkor megszórjuk kevés  chilivel.Kevés olajon pirosra sütjük. A narancsot megpucoljuk és kockára vágjuk.1 narancs héját lereszeljük.Kevés vízzel,cukorral,fahéjjal,csipet sóval feltesszük főzni pár percig.Hozzáadjuk a narancs héját,áfonyát és a hideg vízzel elkevert keményítővel mártássá sűrítjük és kiforraljuk.A burgonyafánkhoz az áttört krumplit a többi hozzávalóval összegyúrjuk és 30 percet pihenni hagyjuk.Olajat melegítünk és kanállal beleszaggatjuk a tésztát és a fánkokat pirosra sütjük. A húst a mártással és a fánkkal tálaljuk.
Néhány kép a főzésről:
 

1 megjegyzés: