2012. június 5., kedd

Magtallérok édesen (Paleo)A hétvégén készített paleos magkenyérkéket elkészítettem édes verzióban is.
Kakaóval és karobos mogyorópehellyel,kókusszal.

A változás annyi,hogy sajt helyett került bele a kókusz és kakaó valamint sima mogyorópehely helyett karobos édes változat.Só helyett 0 kalóriás cukrot használtam.

Nutellino (karobos mogyorópehely)

A hőkezelt blanschírozott földimogyorót finomra őröljük és mindennemű adalék nélkül hozzákeverünk karob ( vagy más néven szentjánoskenyér) port. Ez közvetlenül fogyasztható, mintha száraz "csoki" lenne.
A cukrot, vagy az egyéb édesítő szereket szándékosan hagyjuk ki, mert így a Candidázissal küszködő diétázók is eredményesen használhatják. A termék gyengén édeskés íze a karob pornak köszönhető.
Némi vajjal, vagy egyéb zsiradékkal krémszerű állagú keveréket lehet létrehozni, melyet például sütemény tölteléknek használhatunk. Mindig annyit keverjünk ki, amennyit elfogyasztunk, vagy bedolgozunk. Így a tartósítószerek elmaradhatnak.
A krémet, vagy a krémes süteményt hűtőben tároljuk.
A keveréknek hasonló lehet a felhasználása, mintha sok-sok bonyolult vegyülettel megrakott krém lenne, kivéve, hogy ezekre immár több évtizedes személyes tapasztalatunk szerint, semmi szükség nincs. Legalábbis az emberi szervezetben!
Az élelmiszeripar 1874 óta alkalmaz olyan kémiai laboratóriumban előállított vegyületeket, amelyekkel az ízérzékelő apparátust célozza meg és a jelek szerint eredményesen támadja (erről bővebbet az adalékanyagokról írt linkben olvashat az érdeklődő).
Mi (NATURA reformélelmiszer) úgy látjuk, hogy az egyszerűhöz való visszatéréshez nem kell más, minthogy kipróbáljuk és kellő kivárás után piacra vigyük mindazt, amire általában a Reformtáplálkozásban van igény


UPDATE: INFO ÉRKEZETT,HOGY A KAROB NEM PALEO.HELYETTESÍTSÉTEK KAKAÓVAL A FÖLDIMOGYORÓT PEDIG TÖRÖK MOGYORÓVAL LEHET HELYETTESÍTENI.

Recept és elkészítés :ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése