2012. június 16., szombat

Kókuszos tejberizs tonkababbal és mangóval
A történet úgy kezdődik,hogy A Fűszerész jóvoltából kaptam egy páros szakmai belépőt a hétvégén megrendezett Budai Gourmet fesztiválra.Délután édesanyámmal ki is látogattunk.Nagyon nagyon szuper dolgokat láttunk.Lazacbontó bajnokság,különböző bemutatók,rengeteg étterem,borászat.Fantasztikus dolgok voltak.
Első utam a Fűszerészhez és Daniékhoz vezetett.Bettitől is megbízást kaptam a Tonka bab beszerzésére.Vettem néhány újdonságot(lehet csak nekem az)fahéjvirág például.Lio gyümik is landoltak a kosárban.Köszönöm a kedves kiszolgálást itt is.Itthon egyébként vártak a nyeremény fűszereim ,de mivel péntek reggel óta nem voltam itthon nem is tudtam milyen csoda vár rám...
Erről igyekszem külön beszámolni.
A Miele gasztro színpadon érdekes programokkal várták a közönséget.Szombat este egy fergeteges salsa est volt amit Kis Sándor a Miele séfje és Hegyi Barbara főzése indított útjára.
Sanyiék ráknyársakat és mango salsát valamint tápióka gyöngyből kókusztejjel, grillezett ananásszal készített desszertet mutattak be és tálaltak.Illetve abban a szuper helyzetben voltunk,hogy mivel Sanyi 2.helyezett lett a II.Országos Nyílt Lazacbontó bajnokság profi kategóriájában megsütötte a vendégeknek a friss finom lazacfilét is melyet szintén a salsával kínált.
Vasárnap édesanyámmal beszereztük a friss mangót.Tápióka gyöngyöm nem volt ezért nálam rizzsel készült.Azóta már van és jön a post hamarosan mikor elkészítem.

A dolog nagyon egyszerű.Főzünk egy sima tejberizst.A csavar ott jön,hogy sima tehéntej helyett kókusztejet használunk.Nálam 1 bögre kókusztej,1 bögre víz keverékében főtt a rizs.Vanília rúd kikapart magjai és a héj is belekerült valamint 1/2 tonkabab reszelve..DW édesítőt használtam.
Poharakba adagoltam és a kockára vágott friss mangóval ,lio ribizlivel tálaltam.A Tonkababról bővebben Mautner Zsófinál olvashattok:
ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése