2012. június 3., vasárnap

Kenyérke minden féle földi jóval



Régóta sütök itthon kenyeret,kiflit,péksütit.Jó jó nem vagyok egy Limara de hát az nem is csoda:-)
Ma sült ki eddig legjobb kenyerem azóta mióta nem fehér lisztet használok.Döbbenetesen jó lett de komolyan:-)
A magok ,a köles,bulgur mind mind istenivé teszi.Arról nem beszélve,hogy került bele abból a lisztből is amit magam szitáltam a Budavári Kenyérfesztiválon majd jól meg is vásárolta anya nekem...De jó is volt ott a Drága barátnőimmel ,Erással,Krisztivel,Ancsával,Tündivel,Barbival a DW csapat oszlopos tagjával,Sanyival,Zolival és Miklóssal a DW tulajdonosával aki egy angyal.Aki nem ismeri sajnálhatja nagyon nagyon.
Köszönök Miklós itt is mindent a hosszú hónapok alatt és továbbra is igyekszem   :))))


Hozzávalók:

45 dkg liszt ( 20 dkg DW sütőliszt,10 dkg DW Zéró6,10 dkg tk liszt,5 dkg DW kölyökbarát kókuszrost keverék)
5 dkg élesztő
1.5 dl savó
1 dl viz
1 ek kanál sikér
pár csepp folyékony édesítő
4 dkg köles
3 dkg bulgur
3 ek lenmagpehely
1 ek kalciton
1 marék mag vegyesen(len,napraforgó,szezám)
1 ek olaj

Kenyérsütőbe raktam minden hozzávalót és dagasztó programra állítottam.Mikor a dagasztást befejezte a gép kikapcsoltam és kelni hagytam 1 órát.Átgyúrtam,formáztam és 50 fokra előmelegített sütőbe tettem 30 percet majd 250 fokon sütöttem 20 percet és visszavéve a lángot 180-200 fokra még 25 percet.Sütő függő is!
Rácson hagytam kihűlni.Puha,lyukacsos csupa egészség kenyér...

Mai reggelink is ebből készült:





Kenyér,megkenve cukormentes majonézzel vékonyan,sült sonka vagy bacon,krémesre főtt tojás,friss petrezselyem.



1 megjegyzés: