2012. június 1., péntek

Juhtúrós kapros galuska

o
 



Mert van élete a kapornak a koviubin és tökfőzeléken kívül is...


Volt időszak az életemben mikor nem szerettem.
Most már rajongok érte.Akár főzelékbe,akár levesbe,szószba.

Hozzávalók 4 személyre:

30dkg liszt
2 tojás
10 dkg juhtúró
1,5 dl tej
1 mokkáskanál só
víz
1 csomag friss kapor
10 dkg juhtúró
10 dkg bacon kockára vágva
tálaláshoz tejföl


Egy nagy lábosba felteszem a vizet forralni. A galuskához a lisztet , sót,10 dkg juhtúrót,tojást,tejet valamint annyi vizet, hogy kicsit keményebb galuskamasszát kapjak összekeverem. Ha a víz forr, beleszaggatom és kifőzöm a galuskákat.A szalonnát kockákra vágom, egy nagy serpenyőben kiolvasztom a zsírját. Ha a galuska megfőtt, a zsírban átforgatom és hozzákeverem a kaprot és a maradék túrót.Tejföllel tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése