2012. június 2., szombat

Az örök klasszikus,... Töltött paprika kicsit máshogy mint mások




Imádom...nem tagadás a Mama mestere volt.Anyu is jót tud de nem olyat...
És én?Hát én meg olyat mint egyikük se:-)Reformosítva.
Nincs benn liszt,rizs helyett bulgur kerül a töltelékbe,cukor helyett édesítő.Egyébként ugyan úgy sok zellerrel csináltuk.csináljuk mindannyian.Mama főtt burgonyával tálalta.

Hozzávalók 4 személyre:

8 paprika
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 liter paradicsomlé

1 üveg 3.5 dl-es sűrített paradicsom
50 dkg darálthús
10 dkg nyers bulgur
4 szál zellerlevél

1 db paradicsom

bors
petrezselyem

A paprikát kicsumázzuk.A húst, bulgurt, sót,borsot,a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük. A masszát beletöltöm a paprikákba.Ha marad húskeverék akkor gombócokat készítek belőle.
A paradicsomlevet,pürét,elkeverem és felteszem főni.Mikor forr mehet bele a zellerlevél,vöröshagyma,egész paradicsom,só,bors és a töltelékek.Lassú fokozaton 1 órát csendesen rotyogtatom.
Mikor megpuhult mehet bele az édesítő.
Friss köleses-magos házikenyérrel tálaltam.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése