2012. május 27., vasárnap

Spárgás epersaláta baconos csirkemell nyárssal


Mennyei finom és egyszerű.Epernek,spárgának szezonja van.
Bátran csináljátok meg.


Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg eper
1 csomag friss zöld spárga
1 csomag salátakeverék(jégsaláta nélküli)
Citromos olívaolaj
frissen őrölt tarka SZEGA
frissen facsart citromlé

Nyársakhoz:
2 csirkemell kockára vágva
SZEGA csirke fűszerkeverék
szeletelt bacon
1 cukkini
koktélparadicsom

A salátához az epret felvágjuk szeletekre.A spárgát megmossuk és ahol engedi,hogy letörjük ott elpattintjuk.Elileg azt mondja ott már fás.Azt se kell kidobni zöldségekkel alaplevet főzhetünk belőle mondjuk rizottóhoz.
Gőz fölött megpároljuk majd jeges vízbe dobjuk.
A sót,borsot,olajat,citromlevet összekeverjük mehet bele a  lecsepegtetett spárga,saláta és eper szeletek.Összeforgatjuk és behűtjük.

A csirkenyársakhoz a befűszerezett  csirkedarabokat baconbe tekerjük és a fél karikára vágott cukkinivel felváltva nyársra húzzuk.A végére paradicsomot teszünk.Felfon serpenyőben kevés olajon vagy grillen faszén felett megsütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése