2012. május 1., kedd

Sajtmártásos karfiol és brokkoli



Brokkoli, karfiol, bármikor, bármilyen mennyiségben jöhet.
Rántva, levesnek ,pürének, rakottan, csőben sütve, kencének, stb....
Good Food újság különösen jöhet.
Pénteken reggel várt is 1 példány a májusi számból.
Több receptet kinéztem amit el is készítek, szépen sorban.Ma a 71.oldalon található Sajtmártásos brokkoli és karfiol lett a kiválasztott.Kicsit átalakítottam az mi életmódunkra.



Hozzávalók:

1 fej karfiol
1 fej brokkoli

Mártás:
50 gramm vaj,margarin vagy kókuszolaj
1 ek Natur Cookta kókuszliszt(sima liszt is használható)
1 tk.örölt szerecsendió
200 ml főzőtejszin
300 ml tej
100 gramm  reszelt sajt (a recept cheddar sajtot ír nekem az nem volt ezért eidami és karaván keverékét tettem bele)
100 gramm sajt a tetejére
2 szál újhagyma(recept snidlinget ír de nekem nem volt)
só,durvára darált színes bors
1 csokor friss petrezselyem apróra vágva

1. A brokkoli,karfiolt rózsáira szedve sós ,szódabikarbónás vízben roppanósan puhára főzzük.
2. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1 percig pirítjuk.Hozzáadjuk a   
    tejet,tejszínt,sót,borsot,szerecsendiót és a reszelt sajtot.Kézi habverővel csomómentesre keverjük és
    kiforraljuk.
3. A zöldségeket,felkarikázott újhagymát 1 kivajazott,olajozott jénaiba tesszük,rátesszük az apróra vágott 
    petrezselymet..Ráöntjük a mártást,megszórjuk reszelt sajttal és készre sütjük.

Tálalhatjuk önálló főételként illetve el tudom képzelni sült csirkemellel,combbal vagy bármilyen natúr hússal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése