2012. május 27., vasárnap
Mentás-citromfűves eperkrémleves
Csillik Gáborral a Salt 'n Pepper Főzőiskola vezető séfjével a Floriol gasztropárbaj élő főzésén ismerkedtem meg.Gábor volt segítségünkre ,hogy eligazodjunk a gépek,eszközök világában az iskolában.
A sors hál istennek újra összehozott minket a Food Revolution Day Mom parkban tartandó rendezvényén.A végén egy közös örömfőzésen vettünk részt ahol Gábor menüjének első fogása volt ez a leves.
Nagy sikere volt mindenkinél aki megkóstolta.Természetesen el kellett készítenem itthon is cukormentes verzióban.Gábor egyébként mézet használt.Gábor nem használt joghurtot, én viszont igen és pirított zabpehellyel,mandulával tálaltam.A recept roppant egyszerű.
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg eper
2.5 dl joghurt
2 ek mascarpone
folyékony édesítő ízlés szerint
pár csepp citromlé
3 levél friss menta és citromfű
Az epret megtisztítjuk és az össze többi hozzávalóval botmixerrel krémesre keverjük.
A zabpelyhet és szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk és a levesre szórva tálaljuk.
Hűtőbe pár órát hagyjuk hűlni,hogy az ízek összeérjenek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése