2012. május 27., vasárnap

Mentás-citromfűves eperkrémleves




Csillik Gáborral a  Salt 'n Pepper Főzőiskola vezető séfjével a Floriol gasztropárbaj élő főzésén ismerkedtem meg.Gábor volt segítségünkre ,hogy eligazodjunk a gépek,eszközök világában az iskolában.
A sors hál istennek újra összehozott minket a Food Revolution Day Mom parkban tartandó rendezvényén.A végén egy közös örömfőzésen vettünk részt ahol Gábor menüjének első fogása volt ez a leves.
Nagy sikere volt mindenkinél aki megkóstolta.Természetesen el kellett készítenem itthon is cukormentes verzióban.Gábor egyébként mézet használt.Gábor nem használt joghurtot, én viszont igen és pirított zabpehellyel,mandulával tálaltam.A recept roppant egyszerű.

Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg eper
2.5 dl joghurt
2 ek mascarpone
folyékony édesítő ízlés szerint
pár csepp citromlé
3 levél  friss menta és citromfű

Az epret megtisztítjuk és az össze többi hozzávalóval botmixerrel krémesre keverjük.
A zabpelyhet és szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk és a levesre szórva tálaljuk.
Hűtőbe pár órát hagyjuk hűlni,hogy az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése