2012. május 26., szombat

Kivi lekvár

Évek óta csinálok minden féle lekvárt.Idén már készült több alkalommal a konyhámban télire való.Milyen jó lesz elővenni egy hideg estén és mondjuk kölyökbarát palit enni vele vagy szalagos fánkot:-)Semmiből nem csinálok sokat lévén ketten vagyunk illetve Anyuéknak is jut azért:-)


1 kiló kivit megpucoltam apróra vágtam.10 deka édesítővel(nálam dw cukor nyírfacukor keveréke),kávéskanál citromsavval elkeverve 60 percet állni hagyom.Botmixerrel átdolgozom majd felteszem főni.Hozzáadom a növényi zselésítőt de mehet bele dzsem fix is ki mit használ.Felfőzőm 10 percet kb majd üvegekbe töltöm.csipet NA benzonát a tetejére és miután rácsavartam a tetejét fejre állítom 30 percig majd mehet a polcra.
Isteni finom sütikbe,kalácshoz,joghurtba is.



Mascarpones joghurtos krémmel

1 megjegyzés: