2012. május 27., vasárnap

Kelkáposztás lencsesaláta csirkével és cukkinivel



Egyszerű,gyors és különleges.Szerintem....
A Szega Food receptversenyére.


Hozzávalók 1 főre:

5 dkg vörös és sárga lencse vegyesen roppanósra főzve
3 levél kelkáposzta
5 szelet cukkini(csirkével együtt megsütve)
1 szelet csirkemell kockákra vágva(SZEGA sültcsirke fűszerrel beszórva és megsütve)
 Szeg citromos olívaolaj
citromlé

SZEGA tarkabors
arany lenmag,napraforgómag,nigella mag,szezám pirítva

A kelkáposzta leveleket csíkokra  vágva forrásban lévő vízben 4 percig főztem..Leszűrtem és leöblítettem.Összekevertem a lencsékkel,cukkinivel,csirkével.Rácsepegtettem a citromot,öntöttem rá 1 k olajat,sóztam,borsoztam és tálba tettem.Megszórtam a pirított magokkal.
El tudok hozzá képzelni,csirke helyett vegáknak fetát vagy kecskesajtot is.
Mehet bele friss petrezselyem,ecetes öntet is kerülhet rá.Pirítóst tálalhatunk mellé.



.

1 megjegyzés: