2012. május 12., szombat

Grapefruit lekvár vaniliával és konyakkal bolondítva



Hétvégén csodálatos barátaimmal Nagybörzsönyben tartottuk idei első összejövetelünket.Van ott egy lekváros ház.Eszméletlen milyen csoda lekvárok vannak.Vettem is ajándékba egy gesztenye illetve egy ananász lekvárt.80% gyümölcstartalommal készülnek illetve vannak kifejezetten cukormentes és natur termékek is.Ez ám a kánaán :-)
Volt egy Mézes grapefruit lekvár.Mivel cukros volt nem vettem meg de egy kanálkával megízleltem.A kesernyés íze a gyümölcsnek az édes mézzel csodálatos volt.Szeretem egyébként minden formájában.Kicsavarva,salátába,hússal,magában.Mindenhogy :-)
Hát nosza akkor itthon elkészítem gondoltam vasárnap.Ma sikerült:-)






Hozzávalók 4, 5 dl lekvárhoz.

2 nagy piros grapefruit
1 teáskanál citromsav vagy fél citrom húsa
3 ek folyékony édesítő(huxol)
3 ek nyírfacukor
1 rúd vanília kikapart magjai és héja
2 ek konyak vagy aroma
1 csomag zselésítő(cukormentes)


Gyümölcsöt megpucoltam kockára vágtam és a többi hozzávalóval feltettem főzni 1 dl vízzel. 15 percet főztem,kivettem a vanília héját és összeturmixoltam.Hozzátettem a zselésítőt és 5 percig forraltam,Tiszta üvegekbe tettem és fejre fordítottam 15 percig.Ment a polcra.
Aki fél,hogy megromlik tehet bele tartósító szert. Ízlés szerint mehet bele több cukor is.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik, igazán különleges lehet!

    VálaszTörlés