2012. május 5., szombat

Food Revolution Day menüm

Az ajánlott menüm:







1.gombakrémleves liszt nélkül, szénhidrát csökkentett kenyérből készült pirítóssal, pirított gombaszeletekkel







300g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
3 dkg vaj
1 fej aprított vöröshagyma
fehér bors, só
1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A felaprított hagymát megpároljuk az olvasztott vajon, közben a gombákat megmossuk és felvágjuk. Hozzáadjuk a hagymához és együtt pirítjuk pár percig.Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi . Sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.Mikor megpuhult a gomba, botmixerrel simára turmixoljuk, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt is.Visszatesszük a tűzre és újraforraljuk. Ha túl sűrű, vízzel hígítjuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. A félretett gombát  serpenyőben  megpirítjuk.A levest a pirított gombával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.


  

2.  Friss vegyes saláta, tojással és joghurtos öntettel

Kígyóuborka, lila hagyma apróra vágva  és a jégsaláta tépkedve.Tányérra halmozzuk és  paradicsomszeletekkel dúsítjuk.Joghurtot összekeverünk kaporral,sóval,borssal,1 gerezd reszelt fokhagymával.Főtt tojással tálaljuk.Tehetünk rá házilag csiráztatott brokkoli csirát is.






3.  Lágy gesztenyekrém házi cukor és lisztmentes  piskótamorzsával 

A gesztenyekrémhez 50 dkg cukormentes gesztenyemasszát kézi mixerrel krémesre kevertem, 2 dl  tejszínnel és 2 ek nyírfa porcukorral.Hozzáadtam 1 ek rumaromát is.
Poharakba tettem és házi piskótamorzsával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése