2012. május 25., péntek

Csokikrémes kókusztekercs




Több gasztro csoport tagja vagyok a Facebookon.Az Édességrajongók klubjában 1 éves születésnapot ültünk.ennek keretében játék volt.
Gaby a csoport házigazdája megadott 2 hozzávalót aminek szerepelnie kellett az elkészült desszertbe.Ez a krémsajt és kókusz volt.
Én a kókusztekercset választottam.A család mindent szeret ami csokis:-)
Természetesen ez is "diétás"verzióban készült.


Recept:


A piskótához: 5 tojás, 3 ek Xukor Zéró, 5 evőkanál ch csökkentett liszt, kávéskanál sütőpor,5 ek víz
A töltelékhez:
0,6 l hulala cukormentes habalap,1 tábla étcsokoládé.10 dkg vaj,10 dkg DW porcukor
25 dkg kókuszreszelék, 20 dkg DW porcukor , 5 dkg vaj,10 dkg mascarpone

Elkészítés:
A krémhez 3 dl hulalát(cukormentes) 1 tábla cukormentes ét csokival össze  melegítünk, és hűlni hagyjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Beleöntjük egyenként a tojás sárgákat, vizet és még 3 percig verjük a habverővel. Ezután a fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet. A tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor megsült benedvesített konyharuhára borítjuk, és segítségével szorosan feltekerjük. Így, feltekerve hagyjuk  kihűlni.
A kókuszreszeléket egy tálba öntjük és egybedolgozzuk a porcukorral és az 5 deka puha vajjal és a krémesen lágy mascarponeval. A kókuszmasszából egy a piskóta hosszúságával megegyező hosszúságú hengert sodrunk.
10 deka vajjal kikeverjük habosra a  nyírfa porcukrot és hozzáadjuk a  csokis keveréket  valamint még 3 dl hulalát. Habverővel krémet keverünk bele és megtöltjük a harmadával  a piskótát.. Az egyik oldalára rátesszük a kókuszból formált hengert, és óvatosan a piskótába csomagoljuk. Megkenjük a maradék krémmel és megszórjuk kókuszreszelékkel.
A süteményt 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése