2012. május 27., vasárnap

Csirkés-szezámos sárgadinnye saláta




Aki ismer tudja,hogy nekem nagyon bejön a hús,gyümölcs párosítás.
Bármikor bármivel bármennyi.Gyümölcs az egyébként amiben nem tudok mértéket tartani.Ha kitennének egy eperföldre egy ágy,laptop,internet,víz társaságában már nem lenne bajom.Eléldegélnék amíg tart a szezon:-)De ha barack az se baj,sőt ha sárgadinnye,mangó az se.
Ma ebédre 2 féle saláta készült.A másik is jön hamarosan.
Kedvenc zöldségesemnél Lackóéknál Soroksár Hősök terén  kaptam isteni sárgadinnyét. Az ára is szuper volt.

Hozzávalók 1 nagy adaghoz:

15 dkg sárgadinnye felkockázva
2 marék vegyes saláta tépkedve
15 dkg sült csirkemell felkockázva
negyed citrom csavart leve
2 ek olívaolaj

durvára tört színes bors
10-15 szem natúr sótlan mogyoró
1 evőkanál szezámmag

A mogyorót és szezámmagot száraz serpenyőben megpirítom.A citromlevet,olívaolajat,sót,borsot összekeverem és a salátára,dinnyére csirkére öntöm egy nagy tálban.Összeforgatom a pirított magokkal és tálalom.
Pirított kenyérkockával is gazdagítható de nekem így is megfelelő volt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése