2012. május 26., szombat

Chilis csirkeszárnyak friss citromos salátával

Ezer felé szakadok mostanában.A bejegyzések végére se érek soha pedig annyi csoda  sorakozik a  gépemen.:-)De hát receptversenyen mindig szeretem indulni a Floriol gasztropárbaj adta a kezdő löketet.
A Szega Foods receptversenyt hirdetett a Facebookon.
Kiválasztottam a kinálatból 3 alapanyagot illetve 4 lett  :-) melyek a következőek:

1.Citromos extra szűz olíva olaj
2.SZEGA sültcsirke
3.SZEGA chili
4.Balzsamecet


Hozzávalók:

 1 kg Csirkeszárny
 SZEGA sültcsirke keverék
 SZEGA Chili
 Citromos extra szűz olíva olaj
 Balzsamecet
 1 csomag salátakeverék
 koktélparadicsom
 só
 frissen darált színes bors
 50 dkg burgonya

A csirkét megmosom,megtisztítom és bepácolom olivaolaj és a csirke fűszer,chili keverékébe.Félre teszem pár órára pácolódni.A burgonyát megtisztítom,hasábokra vágom és meglocsolom 2 ek olíva olajjal.Sózom,borsozom és sütő papíros tepsiben ropogósra sütöm.
A csirke szárnyakat is ugyan így tepsibe teszem és ropogósra sütöm.
A saláta is igen egyszerű.Összeforgatom olíva olaj és balzsamecet keverékével.3 ek olíva 1 ek balzsamecet,csipet só.
Tányérra teszem a csirkét a burgonyát és külön tálkában tálalom a salátát.
Száraz fehérborral kísérhetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése