2012. május 12., szombat

Bodzaszörp cukormentes verzió



Tavaly készítettem először bodzaszörpöt.Még télen is ittuk és mennyei volt.akkor cukorral.Ma már nem tudom meginni a cukros dolgokat mert kb. 1-2 dl után erős fejgörcsöt érzek és szédülök.Nyilván annyira elszokott a szervezetem a kristálycukortól,hogy az egekbe nyomja a vércukrom és rosszul vagyok.
Aki cukormentesen étkezik próbálja ki bátran.



Hozzávalók:

3 l víz
3 citrom
45-50 bodzavirág
1 kg cukornak megfelelő édesítő tabletta vagy folyékony édesítő,nyírfacukor
3 ek citromsav

A vizet felforraljuk a cukorral és amikor felforrt beletesszük a citromsavat.A bodzát ha tiszta helyről szedtük nem kell megmosni csak a bogarakat kirázni belőle ha van benne.5 literes vödörbe vagy üvegbe tesszük rétegezve a citrommal,ráöntjük a vizet és megkeverjük majd lefedjük.A kamrába hűvös helyre tesszük 3 napra.Leszűrjük és én fel szoktam forralni kevéske Na benzonáttal majd forrón üvegekbe töltöm és mehet a kamrába.
Be lehet forralni szirupnak is de én nem szoktam .1 pohárba 3-4 evőkanállal teszek és mennyei frissítő.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése