2012. május 26., szombat

Avokádókrémes partyfalatok szezámsóval



A szezámmag számomra az a mag amit sok mindenbe felhasználok.Vannak desszertek is amihez kiváló.Gondoljunk csak a mézes szezámszeletre.
Kenyérbe,pogácsába,kiflibe és több féle ételbe is kerül nálunk.Ez lehet sima szezámmag,pirított,kalciton(szezámpelyhes zabkorpa) vagy a tengeri sóval kevert szezámsó.
Dénes Ottó a Natura termékek gyártója,forgalmazója kiválóan megfogalmazta mi is ez:
"Szezámsó:A pirított,  finomra őrölt szezámmag tengeri sóval keverve, a legegyszerűbb ételízesítő, melyet akár burgonya, rizs, vagy bármilyen egyéb étel ízesítésére, vagy akár vajaskenyéren is remekül felhasználható"

Hozzávalók:



2 puha,érett avokádó
szezám só
frissen darált bors
1 gerezd reszelt fokhagyma
1 ek cukormentes majonéz
kevés tengeri só

Az avokádót meghámozzuk, eltávolítjuk a magot, majd felkockázzuk egy tálban villával összenyomjuk
Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük majonézt,fokhagymát és kikeverjük.Ha szükséges akkor bormixerrel is átkeverhetjük.Pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése