2012. május 26., szombat

Amerikai káposztasaláta kukoricapelyhes csirkével




Nem ismerek olyat aki nem szereti a rántott csirkét. Ez is az csak kicsit másképp. Natúr kukoricapehelyben forgatott finom omlós csirkemell. Készíthető egyéb csirke alkatrészekből is.:-)
A csípős csirke a hideg káposztasalátával mennyei páros.
Bátran próbáljátok ki. Aki nem szereti a csípős ízeket hagyja el a chilit de vétek szerintem.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
1 doboz Biopont natúr  kukoricapehely (cukormentes!)
2 tojás
1 dl tej + 3 dl az áztatáshoz.
Csirke fűszerkeverék(lehetőleg nátrium glutamát mentes)
Só,
bors,
chili.
Olaj a sütéshez(5 dl)

A csirkemellet vékony szeletekre vágom.
A hússzeleteket beáztatom a tejbe.
A fűszereket összekeverem az összetört kukoricapehellyel melyet zacskóba tettem és kloffolóval apróra törtem.
A  tojást felverem, sóval, borssal, chilivel fűszerezem.
A tejben áztatott husikat  megforgatom a fűszerkeverékes tojásban, majd  a fűszerkeverékes kukoricapehelyben.
Olajat forróra hevítek, beleteszem a husikat, kicsi lángon pirosra sütöm őket, amikor megsültek, kiveszem tányérra, a felesleges olajat felitatom

Káposztasaláta:

30 dkg fejes káposzta (fehér és lila vegyesen)
2 db sárgarépa
3 dl joghurt
1 dl majonéz
bors
csipet édesítő(nyírfacukor)

Reszeljük le a megtisztított zöldségeket a reszelő nagy lyukú oldalán.
Keverjük össze a zöldségeket, öntsük rá a többi hozzávalót.
A csirkével és burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése