2012. április 21., szombat

Sült tengeri halfilé, kakukkfüves, tejszínes gombamártással

Verust a Szilvasgombóc blog íróját a Floriol gasztropárbajon ismertem meg.1 csapatot alkottunk .Betty  volt még a csapat társunk a Nassoló naplopó blog írója és Én.
Nemsokára összefoglalom az Ott történteket.Szerintem a 4 napos hétvége alatt elkészül:-)Hurrá pihenünk:-)
Szóval azóta olvasom Verus blogját és mindig várom az újdonságokat.
Múlthéten elkészítettem tőle egy halételt.
Receptjét itt is megtaláljátok Verus képeivel: http://szilvasgomboc-veruss.blogspot.com/2011/03/sult-tengeri-halfile-kakukkfuves.html

 Nálam ilyen lett.Készítettem még hozzá grillezett cukkinit.

Hozzávalók:
4 szelet fehér húsú tengeri halfilé
50 dkg gomba
1 közepes fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2,5 dl tejszín
2-3 ág friss kakukkfű
1 kis csokor petrezselyem

fehér bors
liszt
vaj, olívaolaj a sütéshez

Elkészítés:
A halszeleteket sózom, borsozom, reszelt fokhagymával megkenem, mindkét felüket lisztbe forgatom.
Serpenyőbe teszek egy darabka vajat, miután felforrósodott hozzáöntök egy kis olívaolajat. Beleteszem a halszeleteket és oldalanként 3-4 perc alatt, mindkét felüket arany barnára sütöm.
A hagymát és a gombát megtisztítom, szeletelem, vajon megpirítom, sózom, borsozom, hozzáadom az aprított kakukkfüvet és petrezselymet, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.

2 megjegyzés: