2012. április 20., péntek

Spenótos spagetti


Spenót,paradicsom,fokhagyma,csirkemell,spagetti,sajt?Igen.Szerihntem jól illenek egymáshoz.
Az üde zöld spenót,a meseszép piros paradicsom,a karakteres fokhagyma,tészta al dente (természetesen dw)és a lágyan olvadó sajt a forró tésztán.Gyors fogás ebédre vagy vacsira.



Hozzávalók :

30 dkg  friss leveles spenót
35 dkg csirkemell filé csíkokra vágva.
5 gerezd fokhagyma apróra vágva
10 szem koktélparadicsom félbevágva
frissen darált durva színes bors

25 dkg ch csökkentett spagetti
5 dkg vaj+2 dkg a végén hozzáadva
reszelt sajt ízlés szerint

A spagettit forrásban lévő vízben felteszem főni.
A vajat megolvasztom és a fokhagymát megfuttatom rajta.Hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet és  fehéredésig pirítom.Mehet bele  a csíkokra vágott spenótlevél és sózom,borsozom.Megpárolom és összekeverem a leszűrt tésztával és hozzáadom a félbevágott koktélparadicsomokat is.Beleteszem  a maradék vajat és átforgatom. Forrón reszelt parmezánnal,ementálival vagy füstölt sajttal megszórva tálalom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése