2012. április 20., péntek

Rakottkrumpli á lá Andi

Mivel nem eszek semmilyen felvágottat,kolbászt stb ezért az olyan ételeket se igen amiben ezek szerepelnek. Még az illatát se bírom:-)A hűtőben is hermetikusan el van zárva:-)
Ebbe a rakott krumpliba belekerült az apósom barátja által készített házi kolbász mindenféle adalékanyagtól mentes .Jó lenne ha mindenhol ilyen lenne és nem tele mindenféle egészségtelen anyaggal.
Jómagam természetesen a kolbászt meghagytam,de volt aki jelentkezett érte:-)
Csinálja valaki még rajtam kivül nyers krumpliból?
Édesanyámtól így tanultam és nagyon szeretjük így.




1,5 kiló krumpli karikára vágva
500 ml tejföl
10 dkg vaj vagy margarin

bors
10 főtt tojás karikára szeletelve
20 dkg házi kolbász

A szószhoz felolvasztom a vajat és kézi habverővel simára keverem a tejföllel,sóval,borssal.
A karikára vágott krumpli harmadát kiolajozott vagy vajazott  tepsibe teszem.Ráteszem a kolbászkarikákat és a tojás felét.Meglocsolom az öntet felével és újra 1 sor krumpli,tojás és a tetejére krumpli és a mártás másik fele.Fólia alatt kb 1 órát sütöm.Mikor puha akkor leveszem a fóliát és megpirítom.Házi savanyúsággal isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése